Jak zostać po IEC

Jeśli przyjechałeś do Kanady na IEC, to by zostać dłużej niż rok i móc dalej pracować możesz rozważyć:

  • LMIA (jak również LMIA exempt, np. w ramach IMP);
  • EE;
  • Aplikować na jeden z programów PNP;
  • Powrót do kraju i po 6 miesiącach od końca daty naszego IEC aplikowanie na nowe IEC z innej kategorii niż byliśmy (warunki – patrz wyżej);
  • Wystąpienie o wizę studencką (oczywiście jeśli spełniasz warunki i masz odłożone fundusze na czesne);
  • Ślub z osobą będącą obywatelem Kanady lub będącą jej rezydentem z prawem stałego pobytu.

Linki, które mogą Cię zainteresować:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *